psykens symboler perler niende etapePerlen er gevinsten

Min datter og en af hendes veninder blev den anden dag optaget af at folde æsker i alle størrelse. Og da de samlede dem, kom der denne tankevækkende skulptur ud af det.

Skulpturen får mig til at tænke på, hvad min gamle og livskloge mormor engang sagde til mig: Livet har mange gaver til os – men de kommer ikke altid i den smukkeste indpakning. Og jeg vil tilføje: Og måske skal de pakkes ud i flere omgange, før vi får øje på gavens værdi.

Jeg synes, at perlen i den inderste lille æske trækker tråde til en østers – hvordan den indkapsler et sandkorn, så det ender med at blive en smuk perle. Vi har den samme evne i vores psyke – vi kan indkapsle svære oplevelser og transformere dem bid for bid, så de ender som perler. Og når vi samler dem i os, bliver de til en perlekrans af visdom, som vi kan bruge fremadrettet i vores liv.

Det er så givende for vores psyke, når vi tænker i billeder og symboler. Jeg oplever fx gang på gang, at mine visualiseringsøvelser og terapi-forløb er en kæmpe hjælp for mange mennesker.

Kærlig hilsen Daniela 🙂

Leave a Reply