I fuldmånens skær

måne_symbol_daniela_jordellSå varer det ikke længe, før månen igen er fuld. Har du prøvet at vandre i fuldmånens skær en sen aften? I et landskab som du også har vandret i om dagen? Er det ikke utroligt, hvor forskelligt de to landskaber fremtræder? Jeg tænker også, at der er sådan med vores indre psykiske landskab – at der er forskel på, hvad der træder frem i os alt efter den energi, vi er i.

Hvad vækker fuldmånen i os? Jeg har fået mange tilbagemeldinger gennem årene, hvor folk fortæller om søvnbesvær, mange drømme, rastløshed om natten og oplevelser af koks og kaos i dagtimerne lige op til fuldmåne. At der nærmest er en tilstand af at alt, hvad der kan gå galt – går galt. Systemer går ned. Mennesker er mere irritable. Og i nattelivet er der fart på – der festes løs og drifterne får løsere tøjler. Hvad skyldes det? En nyere teori går ud på, at der i menneskets hjerne er indbygget et måneur. Det er blevet udviklet langt tilbage i tiden, da vi levede mere i pagt med naturens kræfter. Når fuldmånen lyser, så overtager måneuret måske noget af styringen i psyken – hvilket får os over i en anden psykisk energi for en stund.

Symbolsk forbindes månen ofte med det irrationelle, usynlig vækst og fremgang, psykens dybere lag, skyggesiderne, ubegrundet frygt, mystisk forførelse og sælsomme forbindelser og kombinationer. Jeg tænker, at det er nogle af de sider af menneskelivet, som vi måske glemmer at give plads i vores travle hverdagsliv. Så kommer de frem i drømmene op til fuldmåne. Eller giver sig udslag i ubevidste handlinger eller natlig rastløshed. Så prøv at kigge op på fuldmånen næste gang den er fremme og mærk efter, hvad den vækker i dig. Eller prøv en månemeditation.

Kærlig hilsen Daniela

Leave a Reply