meditationsøvelse_hjertets_visdomLivet kalder hele tiden på os med fx konkrete opgaver, udfordringer og tilbud. Hvis din bevidsthed er rettet meget ud mod verden, glemme du måske at mærke efter, hvordan du egentlig har det – om din krop og psyke er i balance.

Når du lytter intenst til dit indre, så kan du høre dit hjerte. Det er det sted i os, hvorfra de dybe, stærke og kærlige følelser udspringer. Ja, man kan sige, at hjerteenergien er en visdomskilde. Når du lytter til kilden, kan du hente inspiration og vejledning. Du finder også svar på, hvordan du kan give dig selv kærlig omsorg, så der er harmoni mellem din indre og ydre verden.

Hvorfor er det vigtigt, at du giver dig selv kærlig omsorg? Jeg tænker det sådan, at gennem kærligheden til dig selv kan du finde de steder i livet, hvor du mærker energi, får energi og kan give energi. Det vil forbinde dig til livets givende rytmer –  få dig ind i et nyt flow. Så finder du kraften til at forvandle dit liv.

At nå frem til hjertes visdomskilde kræver inderlighed og tålmodighed – at lade krop og tanker falder til ro, så hjertes stemme kan høres. Jeg har udformet denne lille visualiseringsøvelse, som jeg gerne vil dele med dig. Den kan hjælpe med at åbne døre i dit indre.

Læs vejledningen igennem før du laver øvelsen.

Først: Sæt dig ned på en stol. Sørg for at begge dine fodsåler hviler på gulvet. Og lad dine hænder hvile på lårene med håndfladerne opad. Du bestemmer selv, om du vil lave denne øvelse med åbne eller lukkede øjne. Sid stille et minut eller to før du går i gang med at visualisere.

Selve visualiseringen : Forestil dig, at du står foran havelågen til en gammel, frodig have. Du åbner lågen og følger den grusbelagte sti. Den snor sig rundt mellem bede og træer. Du mærker, at den fører dig ned i den bagerste del af haven. Her er der en bænk. Den sætter du dig på. Og nu hører du en rislen fra en lille bæk, der løber foran de små buske til højre for dig. Sid stille nogle minutter og mærk varmen fra solen, den lette brise mod din kind og bækkens rislen. Et åkandeblad kommer flydende. Der er en lille æske på bladet. Du rejser dig og samler æsken op. Du åbner nu æsken og ser et symbol. Det rummer et budskab fra dit hjerte. Du står stille og ser på det. Når du er klar, så lukker du æsken og sætter den forsigtigt tilbage på bladet. Du takker bladet for, at det bragte dig æsken. Stille og roligt vender du dig nu rundt og går tilbage til havelågen, som du lukker stille efter dig.

Til sidst: Hvis du vælger at have lukkede øjne, åbner du dem langsomt, når du er færdig med at visualisere.

Refleksion: Har du mulighed for det, så brug endelig lidt tid på at tænke over, hvilke budskaber symbolet rummer – hvilke beskeder det har med til dig fra dit hjerte. Måske dukker symbolet op i dine drømme. Måske møder du det i en film, en roman eller på en kunstudstilling. Du kan også prøve at tegne eller male det – eller skrive et lille digt om symbolet.

Du er velkommen til at skrive til mig, hvis du har spørgsmål.
Kærlig hilsen Daniela

Et PS. Hvis du kunne li´ mit indlæg, så tryk på hjertet øverst i indlægget.

Leave a Reply